Ads Top

У Сватовому затримали терориста 'ДНР', який катував полонених українських військових



Українські правоохоронці затримали у Сватовому Донецької області чоловіка, який підозрюється у жорстокому поводженні з полоненими українськими військовослужбовцями. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Громадянина України П. затримали у п'ятницю, 10 лютого. Він підозрюється у тому, що у період з серпня по грудень 2014 року у складі терористичної організації «ДНР» здійснював незаконне утримання і конвоювання полонених військовослужбовців Збройних Сил України, які незаконно утримувалися у приміщенні Управління Служби безпеки України в Донецькій області.

При цьому він, як зазначається, застосовував до них фізичне насильство, наносив побої, мордував, погрожував вбивством, всупереч Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Слідство встановило 11 військовослужбовців, які потерпіли від дій цієї особи.

Затриманому повідомили про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), пособництві у веденні агресивної війни проти України (ч. 2 ст. 437 КК України) та порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Суд заарештував його на два місяці.

"Особам, які постраждали від рук зазначеного учасника терористичної організації «ДНР» або були очевидцями злочинних дій останнього, прохання невідкладно звертатися до старшого слідчого в особливо важливих справах Головної військової прокуратури Шульгіна Сергія Олександровича (тел. 067-676-12-79)", - наголошують у Генпрокуратурі, інформує "tyzhden.ua".

Комментариев нет:

Технологии Blogger.