Ads Top

Кремль заявив, що Україна почала війну проти Росії



Російській владі не сподобався закон про реінтеграцію Донбасу, який прийняв український президент Петро Порошенко. Так, у Міністерстві закордонних справ Росії публічно оголосили про те, що Україна почала війну.

Передає «Преса України» з посиланням на заяву МЗС Росії.

«Київ остаточно підтвердив свою націленість на силове рішення конфлікту на Південно-Східній Україні. Підписавши згаданий закон, Порошенко фактично перекреслив Мінські домовленості, розв’язавши руки «партії війни». Ні про який прямий діалог із владою невизнаних республік, деескалації протистояння і пошуку шляхів мирного політичного врегулювання мови не йде», - зазначено в документі.

Також у заяві сказано, що новий український закон «створює умови для насильницького захоплення неконтрольованих Києвом територій Донецької і Луганської областей, легалізує використання української армії проти мирного населення».

Наразі заява МЗС РФ активно обговорюється між російськими політиками. Підхопили критику агресорів і окупанти. Так, бойовик «ДНР» Павло Губарєв заявив, що бажає «звільнити» іще більше областей України. А самопроголошений «керівник ДНР» Олександр Захарченко у відповідь на закон про реінтеграцію Донбасу пообіцяв створити у «Новоросії» Народний трибунал.

Відзначимо, що у заяві МЗС Росії також сказано про український Майдан. Країна-агресор назвала Революцію Гідності – переворотом націоналістів. Окупанти прив’язали дату річниці подій у Києві із підписанням закону, який нібито «скасовує мир».

«Примітно і те, що набуття чинності цього закону збіглося з черговою річницею державного перевороту, вчиненого українськими націоналістами в лютому 2014 року. Висновки напрошуються самі собою: нинішній київський режим, прийшовши до влади шляхом збройного путчу, не сприймає інших методів, окрім насильства. Практичне застосування цього закону загрожує ризиками серйозної ескалації обстановки на Південному Сході України. Сподіваємося, що її західні куратори усвідомлюють це і зуміють використати наявне у них вплив на Київ, щоб не допустити втілення в життя згубного для української державності сценарію, що загрожує непередбачуваними наслідками для європейської стабільності і безпеки», - сказано в заяві МЗС РФ.

Нагадаємо, 23 лютого у парламентському виданні було опубліковано Закон України «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях». Документ визначає Росію країною-агресором, а її дії на території української держави – незаконними. Крім того, території Донецької та Луганської областей визнано тимчасово окупованими. У документі також вказана дата початку окупації Криму.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.