Ads Top

Три роки "правління ДНР": Топ-10 найабсурдніших заяв Захарченка



4 листопада 2014 року в Донецьку відбулася "інавгурація глави "ДНР"". З того моменту Олександр Захарченко "дуже багато" зробив для своїх співгромадян. Ще більше зробив на словах. З нагоди 3-ої річниці його правління, до вашої уваги топ-10 найабсурдніших заяв Захарченка.

1. “ДНР” готова кинути виклик "будь-якій армії Європи"

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко висловив переконання, що бойовики неіснуючої республіки готові протистояти будь-якій європейській армії: "Військам Донецької народної республіки під силу воювати не тільки з армією України, а й протистояти практично будь-якій європейській армії".

2. Про експорт товарів: на Близький Схід - сало, в Антарктиду - сніг, а в Туреччину - помідори!

Ще в 2016 році Захарченко зібрався "завалити" Туреччину помідорами. У мережі гуляє відео, де лідер "республіки" стверджує, що самопроголошена «ДНР», мовляв, почне вирощувати стільки овочів, що зможе незабаром «завалити» ними одного з найбільших в світі експортерів цих культур – Туреччину: “Ми порахували, що для повного забезпечення всього Донбасу треба 11 тис га, ми до цього прийдем і ви будете цьому свідками… і на експорт будемо продавати, особливо в Туреччину в помідори”

3. Прабабуся, яка пройшла Рейк'явік

5 травня 2017 на брифінгу Захарченко заявив, що його прабабуся, “потрапивши в полон в 1941-му році, пройшла Бухенвальд, Освенцим, Рейк'явік. У Рейк'явіку була звільнена американцями”. Причому Рейк'явік - столиця Ісландії. На території цієї країни концтаборів ніколи не було і війська США її не звільняли.

4. “Захопимо Британію і повернемо свою територію”

В опублікованому 5 грудня 2016 інтерв'ю телеканалу Царгород ТВ Захарченко заявив про необхідність "взяти Британію як таку": "Ось зло всім нашим руським - це англосакси. Якщо ми її (Великобританію) візьмемо, за всіма нашими прогнозами, настане золотий вік Росії. Ми повернемо під контроль ту територію, яку втратила Російська імперія, плюс заберемо своє, яке повинні були отримати ще починаючи від Кримської війни".

5. Як "Республіка" всю Україну годує

В інтерв'ю сепаратистській газеті “Голос республіки” лідер “ДНР” заявив про те, що “Республіка” годує хлібом всю Україну: “Україна, щоб уникнути хлібного голоду, закуповує зерно в "ДНР", а скоро “Республіка” ще й світло їй буде давати”.

6. “Будемо приходити до вас мертві і вбивати”

Після ліквідації Михайла Толстих (Гіві) 8 лютого 2017 в той же день Захарченко заявив, що у бойовиків тепер “розв'язані руки”: “Всіх ви нас не перестріляєте, все одно ми будемо приходити до вас мертві і все одно ми будемо вас вбивати”.

7. Не тільки експерт в області курятини, а й ще той історик

Одного разу в епіцентрі уваги “глави ДНР” стала радянська підпільниця Зоя Космодем'янська, про яку Захарченко видав черговий перл. Виявляється, що Космодем’янську нацисти не повісиш (всупереч загальновідомого факту). На думку ватажка, Зоя була розстріляна: “Я пам’ятаю багато випадків з історії, коли по наказу Сталіна брали в полон когось із цього полку, не пам’ятаю назви, який розстріляв Зою Космодем’янську.”

8. Обіцянка розстрілювати представників ОБСЄ

“Якщо у них виникне бажання з'явитися тут озброєними, я буду розцінювати це як інтервенцію і всіх обсєшників, хто буде зі зброєю, буду розстрілювати, щоб у них навіть бажання не виникало прийти сюди з пістолетом”, - заявив журналістам 25 квітня 2016 року.

9. Поява нової держави “Малоросії”

“Ми вважаємо, що держава Україна в тому вигляді, яке вона була, не підлягає відновленню. Ми, представники регіонів колишньої України, за винятком Криму, заявляємо про заснування нової держави, яке є правонаступницею України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися Малоросія, так як сама назва Україна дискредитувала себе”, - сказав 18 липня 2017 року журналістам глава ДНР Олександр Захарченко.

10. Курятина - це оплот стабільності, а оплот - це мій новий пістолет

«Донецькими вченими» був створений пістолет «Оплот», який, за словами ватажка бойовиків Олександра Захарченко, буде конкурувати з австрійським “Глоком”: “Ми збираємося в “Республіці” виготовляти пістолети, які будуть конкурувати з “Глоком”, а все інше - військова таємниця”. Цю амбітну військову таємницю проросійського терориста в мережі висміяли і привели ряд фактів, які доводять, що дана зброя є банальним китайським ТТ.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.