Ads Top

Россия вторглась в территориальные воды Украины (ВИДЕО-ФАКТ)



Вчера наши пограничники столкнулись с агрессивным поведением российской военщины в территориальных водах Украины в Черном море.

Наши силовики проводили рейд на корабле Морской охраны "Подолье" с целью установления фактов незаконного пребывания российских военных на нашей территории и захвата объектов и имущества Украины, информирует Реал.

При прохождении Карконитского залива и при приближении к Голицинскому и Одесскому газовым месторождениям россияне подняли в воздух бомбардировщик Су-24, который стал кружить над нашим кораблем опускаясь на высоту всего 50 метров, а также подогнали два корабля ЧФ РФ, которые навели на наше судно бортовую артиллерию и ракетную установку.

Вот как эту ситуацию описали на официальном сайте Государственной пограничной службы Украины:

Як уже повідомляла Держприкордонслужба, учора корабель Морської охорони «Поділля» та патрульний літак прикордонного відомства несли службу у північно-західній частині виключної (морської) економічної зони України з метою збору доказової бази щодо фактів агресії РФ, захоплення об’єктів та майна України і незаконної промислової діяльності Російської Федерації в районах Голіцинського і Одеського газових родовищ.

Також на кораблі перебували представники НАК «Нафтогаз України», ПАТ «ДАТ Чорноморнафтогаз», ДП «Науканафтогаз», Державної екологічної інспекції, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Під час переходу КрМО «Поділля» через Каркінітську затоку та в подальшому з наближенням до Голіцинського і Одеського газових родовищ, ЗС РФ застосували бомбардувальник та кораблі. Су-24, який на небезпечній висоті декілька разів здійснював обліт корабля «Поділля». Російський літак маневрував на висоті 50 метрів. А кораблі, СКР «Сметливый» із наведеною на прикордонний корабель артилерійською установкою та СРЗК «Приазовье» ЧФ РФ, здійснювали небезпечні маневрування, створюючи таким чином передумови до навігаційних подій.

Крім того, літак Держприкордонслужби зафіксував, що на анексованих платформах знаходяться озброєні люди, які при наближенні корабля «Поділля» займали бойові позиції.

Однак, незважаючи на явно провокативні дії ЗС РФ, екіпаж КрМО «Поділля» діяв рішуче і виконав визначені завдання у виключній (морській) економічній зоні України.

По факту агресивних дій російської сторони у відкритому морі відносно корабля МО Держприкордонслужби України Адміністрація ДПСУ доповіла керівництву держави і поінформувала МО, ГШ, МЗС та зацікавлені правоохоронні органи.

Під час моніторингу надводної обстановки Державною прикордонною службою в черговий раз були зібрані докази фактів агресії, захоплення об’єктів та майна і незаконної промислової діяльності Російської Федерації у виключній (морській) економічній зоні України, що задокументовано та можна побачити на відео, що додається.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.