Ads Top

Ігри Героїв - 12 Бійців АТО взяли участь у змаганнях з кросфіту (ВІДЕО)



12 Бійців АТО, що втратили у бойових діях ту чи іншу частину тіла, взяли участь у змаганнях з кросфіту.

Змагання проводиться вперше, але організатори планують розвивати його і залучати більше військових до таких змагань.

Це напрямок фітнесу, що поєднує найрізноманітніші види фізичної активності на тренування сили, швидкості, витривалості та гнучкості. Всі учасники змагань втратили кінцівку під час бойових дій, через ампутацію або зазнали інших серйозних травм. І попри це – продовжують ставити цілі й підтримувати себе у формі.

Особливість змагань у тому, що 10 з 11-ти учасників втратили кінцівки, один живе з імплантатом у колінному суглобі. 10 із учасників зазнали травм на сході, один втратив кисть ще під час подій на Майдані. Такі ігри, та й взагалі, розумне фізичне навантаження – це елемент реабілітації. Колишній військовий має весь час бути залучений до справи, кажуть учасники змагання.

Саме у дисципліні кросфіт існують міжнародні змагання під назвою «Ігри поранених атлетів». У них беруть участь люди, які народилися без кінцівок чи втратили їх через травму. Координатори проекту хочуть, щоб і військові АТО з часом вирушили на ці змагання. Говорить організатор «Ігор героїв» Євген Коваль.

Координатори проекту розповідають: отримали вже чимало заявок на участь у майбутніх змаганнях, є і багато охочих військових займатися кросфіт. Тренери планують нові безкоштовні групи для учасників АТО і закликають інші спортивні організації до співпраці. До речі, кросфіт входить у програму підготовки правоохоронців США та Канади, а також військових Сполучених штатів і Данії. 

Наталка Северин, «Радіо-Ера-ФМ».


Джерело: Ігри Героїв

Комментариев нет:

Технологии Blogger.