Ads Top

ВСУ взяли под контроль п. Южное Донецкой области



Населенный пункт Южное в Донецкой области находится под контролем украинских военных.

Об этом сообщает пресс-центр Операции объединенных сил, передает technosotnya.com ссылаясь на УП

"Спланированнын, подготовленные и реализованные действия героев первого механизированного батальона, разведывательной роты бригады позволили обеспечить безопасность жителям населенного пункта Южное (Чигири) и сорвать коварные намерения врага", - говорится в сообщении.

Обстановка, сложившаяся в районе н.п. Южное, находится в полосе ответственности 24 ОМБр из состава Объединенных сил.

В бригаде сообщают, что в начале апреля противник активизировался в этом населенном пункте: НВФ (незаконные формирования) с периодичностью 2 раза в неделю в количестве до мотострелкового взвода прибывали в Южное, с целью проверки местного населения на лояльность к украинской власти и демонстрации своего присутствия.

На основе предложений начальника разведки бригады и замысла командира батальона, штабом бригады был разработан план, о взятии под свой контроль н.п. Южное.

Операция началась утром 8 мая. В тот же день через несколько часов противник, действиями ДРГ пытался вытеснить ВСУ с н.п. Южное. Огнем в ответ подразделения бригады нанесли противнику значительные потери: как минимум 15 человек убитыми и ранеными.

Как отмечается, в настоящее время ситуация в н.п. Южное сложная, но контролируемая. Боевую задачу по удержанию поселка выполняет сведенное подразделение от 24 ОМБр.

Противник осуществляет постоянные попытки локальных штурмовых действий по вытеснению подразделений ВСУ из указанного населенного пункта.

По данным бригады, за период с 8-го по 17 мая на данном направлении легкое ранение получил один военнослужащий.

Подписывайтесь на наш Телеграм-Канал!

Как сообщается, бойцы, которые выполняли боевые задачи в Южном, поощрены наградами Министерства обороны и начальника Генерального штаба - Главнокомандующего ВС Украины, а также часть офицеров, сержантов и солдат представлены к государственным наградам.

Південне під контрелем Об'єднаних сил
Обстановка, яка склалася у районі н.п.Південне, що знаходиться у смузі відповідальності 24 ОМБр зі складу Об’єднаних сил, станом на 17.05.2018 року У перших числах квітня противник активізувався у населеному пункті Південне у наступних напрямках: НЗФ (незаконні формування), з періодичністю 2 рази на тиждень, у кількості до мотострілецького взводу прибували у н.п. Південне, з метою перевірки місцевого населення на лояльність до української влади та демонстраційного показу своєї присутності у ньому; з середини квітня 2018 року він виставив секрети на східних околицях н.п.Південне. Дана інформація була підтверджена під час проведення розвідувальних заходів силами і засобами Об’єднаних сил. На основі пропозицій начальника розвідки бригади та замислу командира батальйону, штабом бригади був розроблений план, щодо взяття під свій контроль н.п. Південне. Потрібно відзначити, що логістичне і оперативне забезпечення та контроль за виконанням визначених завдань здійснювалося безпосередньо командуванням Об’єднаних сил. Було надано своєчасну та необхідну допомогу підрозділам бригади, які виконували поставлене завдання. О 02.00 08 травня 2018 року особовий склад розвідувальних підрозділів бригади приступив до виконання даного плану. Станом на 06.00 08 травня 2018 року підрозділи бригади вийшли на східні околиці н.п. Південне. Під час виконання I етапу (взяття н.п. Південне під свій контроль) втрат особового складу бригади не поніс. Втрати противника склали: безповоротні – 1, санітарні – 1. Розпочинаючи з 11.00 08 травня 2018 року противник, діями ДРГ та періодичним нанесенням вогневого ураження по підрозділам бригади, які знаходяться на вогневих позиціях, намагається витиснути їх із н.п. Південне. Вогнем у відповідь підрозділи бригади нанесли противнику значні втрати: як мінімум 15 чоловік убитими та пораненими. На даний час ситуація в н.п. Південне складна, але контрольована. Бойове завдання, по утриманню н.п. Південне, виконує зведений підрозділ від 24 ОМБр. Противник здійснює постійні спроби локальних штурмових дій щодо витіснення наших підрозділів із зазначеного населеного пункту. За період з 08.05 по 17.05 на даному напрямку легке поранення отримав один військовослужбовець. Бійці, які виконували бойові завдання, за проявлену мужність та відданість Батьківщині уже заохочені відзнаками Міністерства оборони та начальника Генерального штабу - Головнокомандувача ЗС України, а також, частина офіцерів, сержантів та солдатів представлені до державних нагород. Дії підрозділів бригади підтримують відповідні сили і засоби старшого начальника зі складу Об’єднаних сил. Слава Україні!
Posted by 24 ОМБр імені короля Данила, прес-служба on Thursday, May 17, 2018

Комментариев нет:

Технологии Blogger.