Ads Top

Кияни вимагають забрати Лавру у Московського патріархату



Кияни ініціювали збір підписів за передачу Києво-Печерської лаври у відання Київського патріархату. Відповідна петиція розміщена на сайті Київради.

«З огляду на антиукраїнську, цинічну, часто ворожу Україні позицію більшості священиків УПЦ Московського патріархату і особисто предстоятеля УПЦ Московського патріархату Онуфрія, скарбника Києво-Печерської лаври єпископа Варсонофія, прохання розглянути можливість проведення збору підписів громади міста з метою переведення Успенської Києво-Печерської лаври з Московського в Київський патріархат », – йдеться в тексті петиції, повідомляє zvamynews.blogspot.com посилаючись на ipress.ua.

За два дні зібрано понад 70 відсотків від необхідної кількості підписів, а до кінця збору залишається ще вісімдесят сім днів.

Києво-Печерська лавра була заснована в 1051 році при Ярославі Мудрому і є однією з найбільших православних святинь України. Разом з Софійським собором внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

На території Верхньої лаври діє Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, якому було присвоєно статус національного в 1996 р В даний час пам’ятник знаходиться під юрисдикцією національного заповідника, державних музеїв і Української православної церкви Московського патріархату.

Топові новини, фото и відео на нашому телеграм-каналу. Підписуйся!

Нагадаємо, що Українська Православна Церква Московського патріархату вже не вперше стає об’єктом скандалу. Під час Революції Переваги УПЦ МП підтримувала режим януковича і, за деякими даними, ховала в Лаврі тітушок. Нещодавно стало відомо, що при її підтримці на окупованих бойовиками територіях Донбасу дітям видавали в школах російські підручники. Голова церкви Владика Павло у вересні порушив правила дорожнього руху, проте відмовився визнавати провину і назвав журналістів, які висвітлювали інцидент, «одержимими».

Комментариев нет:

Технологии Blogger.