Ads Top

Експерт: Росія визначилась з Донбасом



Військовий та політичний оглядач Дмитро Снєгірьов у власному блозі на порталі «Обозреватель» пояснює які можливі варіанти Кремль захоче реалізувати на окупованій частині Донбасу.

Так, блогер нагадує, що сьогодні відбулись переговори між Владиславом Сурковим та Куртом Волкером, на якій перший намагався нав’язати другому розроблені у кремлівських кабінетах сценарії. Перший полягає у спробі «ввіпхнути» ОРДЛО до складу України на умовах амністії для бойовиків та особливого статусу самого регіону. Зрозуміло, що таким чином Москва отримає важіль впливу на українську політику, зупинивши нашу інтеграцію на захід та вийшовши з-під санкційного тиску. Другий сценарій полягатиме у заморожуванні конфлікту за зразком придністровського.

Блогер вважає, що градус військового протистояння на Донбасі з часом знизиться, але існує ймовірність того, що конфлікт спробують вирішити всупереч інтересам України, а тактика і стратегія ЗСУ на Сході визначатиметься тими рішеннями, які будуть прийняті в Білому домі. Але блогер наголошує на ще одному факторі – етноциді: зараз в ОРДЛО системно винищується все українське. І тому коли ОРДЛО знову будуть інтегровані під контроль України, нам доведеться чимало попрацювати над промитими мізками місцевого населення.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.