Ads Top

Єгипетські експерти підтвердили вибух бомби


Причиною так званої вибухової розгерметизації фюзеляжу російського літака Airbus A321 міг стати вибух невеликої бомби, яка була закладена в багаж пасажирів або приховану порожнину літака. 

Як передає з посиланням на близьке до розслідування джерело видання Коммерсантъ, "вибухівка могла спрацювати від годинникового таймера. Якщо бомба розташовувалася в негерметичній, наприклад, хвостовій частині літака, до неї міг бути підключений датчик, що замикає електроланцюг при заданому падінні тиску на великій висоті", - сказало джерело видання. 

За його словами, "кваліфікація" синайських бойовиків, які вважаються спецслужбами одним з найбільш "агресивних" і професійно підготовлених загонів "Ісламської держави", цілком дозволяє створити і грамотно закласти подібний пристрій. 

 Версію про вибух бомби на борту A321 анонімно підтвердили судово-медичні експерти з Єгипту, які обстежили тіла жертв катастрофи. За їхніми словами, аналіз пошкоджень, зокрема розпад багатьох тіл на фрагменти, свідчив про те, що деякі пасажири рейсу загинули ще в повітрі від мінно-вибухових травм.
Джерело: Факти

Технологии Blogger.