Ads Top

Українське Село в Чикаго: як живуть емігранти в США (ФОТО)



Кожен українець, опинившись в Чикаго, не може не скористатися нагодою і не побувати в Українському Селі – невеликому оазисі нашої національної культури в США.

На що варто подивитися і куди піти в Ukrainian Village, інформує technosotnya.com посилаючись на vesti-ua.net

Історія Ukrainian Village



Цей район Чикаго українці та вихідці зі Східної Європи почали заселяти ще XIX столітті. Спочатку український район і виглядав як село, але вже в XXI столітті Ukrainian Village змінилося до невпізнання. З’явилися новобудови, музеї, кафе, культурні центри. На даний момент в Ukrainian Village проживає близько 15 тисяч українців, а також поляки, італійці і мексиканці. За даними американських експертів, цей район Чикаго є найбільш бажаним для життя серед американців.

Інфраструктура Ukrainian Village

Ukrainian Village знаходиться недалеко від центру Чикаго, на машині дістатися можна за чверть години. Тут розташовані акуратні будинки невеликої поверховості, затишні квартири і хороші школи. За словами місцевих жителів, ціни на нерухомість тут дуже високі. Двоповерховий будинок може коштувати близько мільйона доларів, в той же час оренда квартири обійдеться більше тисячі дол. на місяць.



Ресторан “Old Lviv – Старий Львів” в Чикаго © http://happywaytravel.com



© http://happywaytravel.com



© http://happywaytravel.com



© http://happywaytravel.com



© http://happywaytravel.com



© http://happywaytravel.com



© http://happywaytravel.com



© http://happywaytravel.com



© http://happywaytravel.com



© http://happywaytravel.com



© http://happywaytravel.com

У Ukrainian Village є вулиця, на якій розташовані магазини, що продають товари українського виробництва. Також у багатьох місцевих кафе і ресторанах подають українські страви.



© flickr.com



© http://happywaytravel.com

В українському районі Чикаго є чотири православні церкви: Церква святого Миколая, Собор святої Трійці, Собор Святого Володимира та Ольги та церква святого Йосипа. На свята тут багатолюдно.

Що відвідати в Ukrainian Village



flickr.com/photos/terry_usa/

У Ukrainian Village розташовані Український національний музей, Український інститут сучасного мистецтва, старі будівлі різних організацій діаспори. Для чиказьких українців це справжній архів спогадів, оскільки тут зберігаються традиційні українські предмети: вишиванки, фотографії, книги і навіть булава. В інституті українського сучасного мистецтва регулярно проводяться виставки українських художників.
Скільки коштує зупинитися в Ukrainian Village

Відпочинок і відвідування Ukrainian Village не з дешевих. Туристи рекомендують зупинятися в інших передмістях Чикаго. За словами місцевих жителів, обід в одному з місцевих кафе на двох обійдеться майже в 2 тисячі грн. Сувеніри теж дорогі, тарілка з орнаментом може обійтися у півтисячі гривень, в той час як в Україні її можна купити за більш помірну ціну.



Жителі Ukrainian Village – надзвичайно гостинні люди. Тому якщо почуєте українську мову на вулиці – не соромтеся, підходьте і знайомтеся, і вас відразу покличуть в гості!

Підписуйтесь на наш Телеграм-Канал!  

Тільки так можна побачити, як чітко дотримуються національних традицій емігранти, – інтер’єр будинків всередині виконаний в народному стилі, на столі завжди стоять традиційні страви.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.