Ads Top

В’ятрович знайшов нову “жертву”: перейменування зачепить багатьох



Глава Інституту національної пам’яті Володимир в’ятрович запропонував перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську.

Про це В’ятрович написавши на своїй сторінці, відзначивши, що “Січеславська область – це об’єднання сучасної України з козацькою Україною”, інформує technosotnya.com посилаючись на politeka.net

Відзначимо, в січні на офіційному інтернет-представництві президента України була зареєстрована петиція про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. З такою ініціативою виступила “Правозахисна група “СІЧ “.



Нагадаємо, як передавала Politeka, директор Інституту національної пам’яті Володимир в’ятрович заявивши, що назва українського парламенту «Верховна Рада» є радянським спадком.

«Верховна Рада України, сама назва, є радянським спадком. Я думаю, що ця тема потребує дискусії, обговорення. Для нас це нова ідея», – відповів він на запитання журналіста щодо ініціювання перейменування Верховної Ради.

Нардеп від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич пропонує змінити текст державного гімну України, щоб він не починався «трагічно».

Екс-регіонал Нестор Шуфрич пропонує внести чергову зміну першої строчки. На його думку, слова «Ще не вмерла України і слава, і воля» слід замінити на «вічно Україна, її слава й воля».

Комментариев нет:

Технологии Blogger.