Ads Top

Росія готова змінити стратегію на Донбасі – експерти Stratfor



Влада Росії має намір внести зміни до своєї стратегії у конфлікті на Донбасі. У тому числі, Москва протягом 2019 – 2020 років скоротить так звану «гуманітарну допомогу для тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Як передає replyua.net з посиланням на «Апостроф», такі прогнози опубліковані у тексті звіту приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor. На переконання розвідувальників, обговорення таких планів відбулося під час напади у віце-прем'єр-міністра Росії Дмитра Козака.

Увагу експертів привернув і той факт, що інформація відносно перспективи змін фінансування сепаратистів була розповсюджена за декілька днів до того, як за ініціативою російського лідера Володимира Путіна почали обговорювати введення на Донбас миротворців ООН. Навіть незважаючи на критику цієї ідеї з боку української влади та керівників західних країн, переговорний процес все ж активізувався.

«Судячи з останніх подій можна говорити про те, що у Кремлі прагнуть знайти можливість для послаблення тиску з боку міжнародної спільноти на РФ за те, що вона розв’язала військовий конфлікт в Україні. Проте, схоже на те, що Москва готова до певної гнучкості у питанні підтримки підконтрольних їй «Л/ДНР», - зазначається у звіті Stratfor.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.