Ads Top

50 пострілів за секунду: новий бойовий модуль 'Вій' (ВІДЕО)




ДП “Київський бронетанковий завод”, який входить до Держконцерну “Укроборонпром”, у ініціативному порядку, із залученням приватних підприємств, розробив бойовий модуль “Вій”. Він може встановлюватись на легку бронетехніку, в тому числі і на “Дозор-Б”, що значно посилює вогневу міць таких машин.

“Озброєння виготовлено в Україні з вітчизняних комплектуючих. “Вій” є яскравим прикладом кооперації державних та приватних підприємств”, – заявив Генеральний директор ДК “Укроборонпром” Роман Романов.
“Вій” призначений для ураження на дальності до 2 кілометрів живої сили противника, транспортних засобів, наземних об’єктів, а також повітряних цілей на висотах до 1000 метрів. Завдяки використанню сучасних електронних систем, робота модуля здійснюється дистанційно, з можливістю використання сучасних тепловізійних прицілів.

Однією з головних особливостей “Вію”, завдяки використанню 23-мм гармати ГШ-23 є високий темп стрільби, - 3000 пострілів за хвилину, тобто, у ворога за одну секунду вилітає 50 снарядів.

Саме така висока скорострільність, у поєднанні з можливістю установки на 4-колісну техніку, зробило “Вій” потужною та універсальною зброєю, вважає головний розробник нового бойового модуля Андрій Палєхін, - інформує  УкрОборонПром


Комментариев нет:

Технологии Blogger.