Ads Top

НАТО притиснув російську авіацію, у підопічних Шойгу істерика



Над центральними водами Балтики літаки НАТО нещодавно перехопили російські винищувачі Су-30СМ, - пишет znaj.ua

І хоча відомства РФ наголошували на "навчально-тренувальній меті", втім представники Альянсу все ж помітили загрозу. Реакція російського Міноборони не змусила себе довго чекати:

"Маршрут польотів російських винищувачів був узгоджений з органами управління повітряним рухом і здійснювався в суворій відповідності з міжнародними правилами використання повітряного простору, не порушуючи кордонів інших держав", - йдеться в повідомленні.



У міністерстві визнали, що літаки F-15 НАТО під час тренування наблизилися до російських винищувачів, але запевняють, що нібито пізніше авіація США курс змінила і зникла.

Відомо що Су-30—російський багатоцільовий винищувач з екіпажем у дві людини, являється модернізованою версією Су-27 УБ. Його основне призначення: завоювання переваги в повітрі, далекого патрулювання, супроводу літаків дальньої авіації, радіолокаційного спостереження, наведення і управління, а також може використовуватися як навчально-бойовий літак.



Раніше для нього застосовувалися системи дозаправляння пальним у польоті, розширили склад апаратури управління груповими діями та встановили нові ракети. Тому побоювання НАТО можна вважати цілком аргументованими.

Ндерландська організація Aviation Safety Network підрахувала, що у 2017 році в результаті авіакатастроф загинули 67 людей: цей показник є найнижчим за всю історію авіації.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.