Ads Top

"Дуже цього хочу!": польський президент Дуда заступився за Україну



Польща і надалі підтримуватиме Україну під час перетворень в країні

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, який в Харкові напередодні зустрівся з поляками, що живуть в цьому місті і на сході України, інформує Politeka

“Перш за все, це стосується незалежності та територіальної цілісності держави, щоб ніхто не розірвав країну, яка є сусідом Польщі”, – підкреслив польський президент.

“Ми хочемо, щоб вона була, як можна найкращим сусідом”, – заявив Дуда.

Він нагадав також про тяжкі сторінки історії.

“Ми не можемо про це забувати, бо пам’ять важлива не тільки для того, щоб не забувати про тих, хто загинув або було вбито. Важливо їх знайти, щоб на їх могилі був хрест і табличка з ім’ям та прізвищем… Пам’ятник також важлива для попередження, щоб більше ніколи подібне навіть не спало на думку, коли сусід вбивав сусіда”, – підкреслив президент Польщі.

“Вірю в те, що розум, а також молитва за наші спільні польсько-українські відносини допоможуть розвинути такі відносини, які існують між добрими сусідами. Дуже цього хочу”, – резюмував глава Польщі.

Крім того, президент Польщі нагадав про українців, які живуть і працюють в Польщі.

“Ці люди поважають працю, вони потрібні польській економіці. Приймаємо їх з розпростертими обіймами. Завдяки їм розвиваються польсько-українські відносини, хороші відносини”, – підсумував Дуда.

Нагадаємо, як раніше писала Politeka, новий голова уряду Польщі Матеуш Моравецький озвучив плани повернутися до стратегічного партнерства з Україною, Литвою і Грузією.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.