Ads Top

Долю Саакашвілі вирішено: суд сказав своє слово



У Печерському суді винесли запобіжний захід для затриманого лідера партії «Рух Нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

Головуюча суддя Лариса Цокол відмовилася застосовувати щодо екс-президента Грузії запобіжний захід – домашній арешт. Таким чином суд не підтримав клопотання прокуратури, яка просила про такий запобіжний захід, інформує Politeka

Відзначимо, у судді було кілька варіантів – обрати арешт, виконати вимогу прокурорів (домашній арешт), відпустити під особисті зобов’язання поручителів або відмовити в будь-якому запобіжному західі, якщо вважатиме підозри недостатньо обгрунтованим.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі була затриманий в київській квартирі знайомого 8 грудня. Сьогодні, 11 грудня, закінчуються 72 години, протягом яких суд згідно із законом має винести запобіжний захід.

Сьогодні в ході судового засідання адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький вимагав відводу прокурора Говорущака, оскільки той підписав постанову, завдяки якій був затриманий його підзахисний. На думку адвоката, Саакашвілі був швидше «викрадений», оскільки все відбувалося без рішення суду, а також без складання протоколу. Прокуратура прямо в суді вручила Саакашвілі клопотання про обрання запобіжного заходу.

Народний депутат Мустафа Найєм зазначав, що засідання суду щодо обрання запобіжного заходу для Саакашвілі проходить там же, де свого часу чекали своїх вироків Юлія Тимошенко і Юрій Луценко. Найєм також відзначав, що в справі є безліч процесуальних порушень. Наприклад, закон передбачає тільки особисте пред’явлення постанови з відповідними процедурами, а Юрій Луценко заявляв, що підозру відправили поштою.

Пізніше Найєм також додавав, що виробництво, по якому проходить Саакашвілі, з’явилося в ЕРДР вдень 5 грудня за годину до брифінгу Луценка, хоча підозру можуть пред’явити особі тільки наступного дня після реєстрації виробництва – тобто 6 грудня.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.