Ads Top

На Грушевського розгромили магазин, де стерли графіті (ВІДЕО)



Зі стін на вулиці Грушевського стерли графіті з зображенням Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка.

У неділю, 3 вересня, активісти зібралися під стінами магазину на Грушевського, який стер v.графіті часів Майдану, информирует nv.

На місці присутні десятки журналістів і десятки активістів. Журналіст Іван Гребенюк веде пряму трансляцію з місця події.

Активісти запрошували власника магазину дати відповідь близько третьої години дня, однак він не прийшов, повідомляє ТСН .

Незадоволені вибили скляні двері магазину та залишили напис на стінах червоною фарбою "Майдан тут був, Майдан тут і залишиться".

Повідомляється, що активісти принесли шини, було кілька спроб їх запалити. Магазин закидали яйцями.

На місце прибули поліція та пожежники. Загалом приїхало 5 автівок з патрульними, а також прибула служба охорони магазину.

Як повідомлялося, представники магазину Емпоріум на вулиці Грушевського у Києві стерли зі стін будівлі, у якій він розташований, графіті, які були зроблені під час Революції Гідності.

На графіті з патріотичними закликами були зображені Тарас Шевченко, Леся Україна та Іван Франко.

Журналіст Ольга Сніцарчук виклала скріншоти пояснень власника магазину Ігоря Доценка. Він наполягає на тому, що не сталося нічого надзвичайного.

Пізніше віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко також написав в Twitter, що за знищення в центрі Києва графіті із зображенням класиків української літератури, які були створені під час Революції Гідності і були експонатами Музею Майдану, передбачена кримінальна відповідальність.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.