Ads Top

Сазонов: очевидно, що Кремль злякався і дуже поспішає



Політичний аналітик Кирило Сазонов пояснив чому раптом Кремль полюбив ідею про введення на Донбас миротворців і як потрібно на ці ініціативи реагувати Україні, - про це інформує новинний портал Site.ua.

Так, Сазонов наголошує, що на Кремль особливо вплинули дві обставини. По-перше, у Москві практично втратили надію на те, що їм вдасться домовитись з Брюсселем і Вашингтоном про Донбас за спиною України. По-друге, агресор напружився через законопроект про реінтеграцію Донбасу, який з’явився в Раді – його недарма називають законом про окуповані території. Останній закріплює роль РФ як агресора, покладає на неї обов’язок утримання окупованих територій і передбачає три можливі варіанти миротворчої місії: поліцейська місія ОБСЄ, місія ООН чи місія ЄС.

Звісно, у Москві сполошились і вирішили зреагувати швидко. Для цього там намагаються закріпити зручний для Кремля формат місії і натиснути на Київ через «Нормандську четвірку». Для того, щоб досягти цієї мети у Кремлі навіть погодились на миротворців, потребу в яких категорично заперечували протягом майже чотирьох років. Що варто робити Україні? Звісно, не затягувати із прийняттям закону і ставити вимогу про формування миротворчих груп, але без участі Росії. Після цього нам немає куди особливо поспішати, адже хто утримує окуповані території, того вони і втоплять, - переконаний Сазонов.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.