Ads Top

Піонтковський: Вашингтон оголосив ультиматум російській верхівці



Російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв’ю виданню «Гордон» розповів чого чекати від нещодавно ухваленого Сполученими Штатами санкційного закону.

Так, політолог наголошує, що заяви спецпредставника Держдепартаменту Курта Волкера свідчать про чітку позицію Вашингтону: Кремль має забратись з України, а кордон має перейти під контроль Києва. Звісно, поки Росією керує Володимир Путін, на виконання цієї вимоги розраховувати не варто. Але кремлівському істеблішменту не пощастило, адже Волкер не збирається шукати компроміси з окупаційним режимом. Його роль – донести ультиматум до російських можновладців: на те, щоб «прибрати» Путіна у них є всього сто вісімдесят днів, інакше їх активи підлягатимуть конфіскації. А практично вся російська «верхівка» кровно зацікавлена в тому, щоб відновити стосунки із Заходом.

Крім того, Піонтковський констатує, що надії Кремля на «свого» президента Дональда Трампа потерпіли фіаско. Наразі американський істеблішмент у складі Конгресу США та військово-політичної еліти фактично ізолювали Трампа та Тіллерсона. Ця позиція дуже сприятлива для Києва, варто тільки зуміти нею належно скористатись, - переконаний Піонтковський.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.