Ads Top

Трамп взяв жорсткий курс по відношенню до РФ - WSJ



Адміністрація президента США Дональда Трампа зробила несподіване посилення політики щодо Росії, що викликає схвалення у низки партнерів Вашингтона в Європі. Як передає replyua.net, подібна оцінка наводиться в статті, опублікованій у видданні The Wall Street Journal. У матеріалі, зокрема, мова йде про те, що перемога Трампа на виборах в США «викликала радість у Росії та тривогу в Європі», але тепер ситуація почала змінюватися.

«Під час кампанії і в період передачі влади Трамп висловлювався про Росію в примирливому тоні і виступав з критикою на адресу НАТО та інших альянсів. Однак після вступу на посаду він призначив низку головних помічників, які є прихильниками жорсткої лінії стосовно Кремля; як здавалося на початку, вони дотримувалися інших, ніж президент, поглядів. Трамп і сам став більше висловлюватися на підтримку НАТО, зокрема під час звернення до Конгресу США минулого тижня», - наголошується в матеріалі. У відповідності до оцінки видання, «перехід адміністрації до несподівано жорсткого курсу щодо Росії зустріли оплесками в Європі і стали причиною тривоги в Москві».

«Нам вдалося домогтися великого прогресу у виробленні єдиної позиції. Ніхто не залишився переконаним в тому, що США планують підписати якусь велику угоду з Росією », - цитує видання слова одного європейського дипломата, який брав участь в консультаціях у Вашингтоні минулого тижня.

Комментариев нет:

Технологии Blogger.